Helend Tekenen

Een scholingscursus met een inzicht gevend en vormend karakter. Aan bod komen  de fantasie-ontwikkeling, het durven spelen met lijn, kleur, vorm en beweging, het oefenen van de waarneming en de concentratie, het nemen van grenzen en het vergroten van het zelfinzicht d.m.v. Tekeninterpretaties.

Helend Tekenen kan losmakend, ontspannend en versterkend op de persoonlijkheid in werken. Je leert achteloosheid en automatismen bij jezelf waar te nemen en mogelijk om te zetten. Het doel van de lessen is, in zowel uiterlijke beeldende- als innerlijke psychologische zin, meester te worden van je eigen ruimte. Het denken verlevendigt, het voelen komt in stroming en de wil wordt versterkt, vandaar de naam Helend Tekenen. In enkele lessen besteden we ook aandacht aan de temperamentverdeling in de persoonlijke horoscoop. Het kunstzinnige werken staat centraal.

Planetenkrachten in de beeldende kunst


1 PLUTO          Egon Schiele,  zelfportret uitstraling:

  Geslotenheid, controle, power, macht

2 SATURNUS  Edvard Munch,  het zieke kind

  Verbeelde wanhoop, angst, vertwijfeling en

  ontreddering

3 JUPITER       Thomas Moran,  Canyon, Yellowstone

  Grootsheid, monumentaal, opwekkend, imposant


3

Verkorte versie op woensdagavond 1x per 2 wk.

Start: woensdag 21 september 2022 Aantal: 6 keer, vervolg in 2023 is mogelijk. Keuze uit lespakket, zie website, in overleg  Tijd: 19.30-22.00 uur Kosten: E 150,- Groep: max. 5 personen


2

Klik hier voor uitgebreide brochure


Home  Beeldende kunst en astrologie Cursus1  Cursus2  Cursus 3

Cursus 4 Cursus 5 Cursus 6 Workshops Artikelen  Contact/over mij/ CV

Cursus 2